Jump to content
nehoshi

Kolendra - mielona, gnieciona czy cała?

Recommended Posts

Ja kiedyś wrzuciłem kolendre w całości:, poza tym że w piwie nie szło doszukać się kolendry, to wszystko było ok. :okey:

Share this post


Link to post
Share on other sites

W browarnictwie gdy receptura woła o "kolendrę" chodzi tu o nasiona kolendry a nie liście czy inne części rośliny. Nasiona kolendry kupisz w sklepie z przyprawami i to zawsze będzie zmielone w pyłek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U nas przeważnie jest w sprzedaży niezmielone ziarno, gnieść lub mielić musimy sami - to nawet lepiej, gdyż niezmielone ziarno nie traci aromatów.

Share this post


Link to post
Share on other sites
U nas przeważnie jest w sprzedaży niezmielone ziarno, gnieść lub mielić musimy sami - to nawet lepiej, gdyż niezmielone ziarno nie traci aromatów.

Aha... to może ja już się zamknę (LOL)... :D:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niezłe wykopalisko ;-) Po siedmiu latach temat odkopany.

 

W sobotę robię Witbiera, moja warka #99 ale pierwsze w historii z kolendrą - i szukałem właśnie informacji, w jakiej postaci cholerstwo dodać - ziarenka, czy zmielone;-)

 

Ten wątek rozwiał wątpliwości, wsypię do moździerza, poznęcam się nad ziarnkami i wsypię to co mi wyjdzie ;-P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.