luluspac Posted May 9, 2021 Share Posted May 9, 2021 Witam, Warzę swoją drugą warkę (IPA 20.5 BLG) i jeden z domowników niechcący wylał 3/4 drożdży podczas rehydratacji. Czy jest w ogóle jakikolwiek sens zostawić piwo na fermentację, czy wylać już teraz? Nie mam żadnych drożdzy zapasowych oprócz piekarniczych oczywiście. Z góry dziękuję za pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted May 9, 2021 Share Posted May 9, 2021 dokup drożdże jak najszybciej, jeżeli nie dasz rady jutro, to zagotuj brzeczkę 10-15 minut i postępuj jakby nic się nie stało. 20blg to bardzo dużo, potrzeba kilka paczek drożdży (skoro nie piszesz domyślam się, że 20l). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punix Posted May 10, 2021 Share Posted May 10, 2021 Można popytać piwowarów z okolicy, może akurat ktoś ma zapas albo gęstwę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.