Jump to content

Czy przy 1/4 drożdzy piwo ma jakieś szase?


Recommended Posts

Witam,

Warzę swoją drugą warkę (IPA 20.5 BLG) i jeden z domowników niechcący wylał 3/4 drożdży podczas rehydratacji. Czy jest w ogóle jakikolwiek sens zostawić piwo na fermentację, czy wylać już teraz? Nie mam żadnych drożdzy zapasowych oprócz piekarniczych oczywiście. 

Z góry dziękuję za pomoc!

Link to comment
Share on other sites

dokup drożdże jak najszybciej, jeżeli nie dasz rady jutro, to zagotuj brzeczkę 10-15 minut i postępuj jakby nic się nie stało.

20blg to bardzo dużo, potrzeba  kilka paczek drożdży (skoro nie piszesz domyślam się, że 20l).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.