bardakon Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Dzień dobry, w sobotę robię Witbiera z zestawu: https://piwnykraft.pl/pl/p/Witbier-11-BLG/400 W planie mam po skończonej fermentacji podzielić je na pół i 10l zabutelkować a do 10 dodać pulpę z mango lub ananasy świeże (albo to i to do dwóch "piątek"). Pytanie czy witbier się do tego nadaje. Rok temu zrobiłem tak z Hefeweizenem i wyszło rewelacyjnie, a teraz chcę zmienić styl "bazy". Pytanie zasadnicze jest takie czy witbier się do tego nadaje, bo widzę że ma przyprawy Kolendra - 15 g, Curacao - 15 g. A szkoda zepsuć jeżeli ktoś wie z góry że to przekreśli efekty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Eksperymenty zawsze są dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwinho Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Uważam, że do tych owoców które podałeś (mango, ananas), ale też brzoskwiń i moreli style pszeniczne są najlepsze. Uwarzony dawno temu właśnie wit z mango był chyba moim najszybciej rozchodzącym się piwem. bardakon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.