Skocz do zawartości

pH zacieru


Rekomendowane odpowiedzi

Do pewnego momentu myślałem, że pH zacieru stabilizuje się na pewnym "dobrym" poziomie. Słód się zaciera, itd. Po zmierzeniu pH-metrem pożyczonym od pewnego akwarysty wychodzi, że mam zacier na poziomie 6,3 . Czym najlepiej zakwaszać zacier by uzyskać lepsze wyniki w robieniu warek?

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.