Steku Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Cześć, potrzebuję na lipiec (moje wesele) uwarzyć orzeźwiającego pszeniczniaka . Zależy mi na tym aby piwo nie miało zbyt wysokiego IBU z wiadomych przyczyn oraz aby w zasypie pojawiły się płatki pszenne/owsiane. Z dodatków chciałbym dodać trawę cytrynową oraz skórkę cytryny/pomarańczy. Czy ma ktoś jakąś ciekawą recepturę na coś takiego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Wygląda, że pytasz o witbira albo podkręcone american wheat. Na wiki wisi taka medalowa receptura: https://wiki.piwo.org/Witbier,_Łukasz_Rymkiewicz_(Łukasz) Blog Dori ma taką o znacznie prostszym zasypie: https://www.blog.homebrewing.pl/witbier-receptura/ Jeśli dodasz do niej przyprawy polecane w pierwszym linku to będzie chyba najłatwiej. Jak poszukasz na forum to jeszcze coś znajdziesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.