Jump to content

Recommended Posts

Cześć

 

Nazywam się Krzysiek pochodzę z województwa mazowieckiego, mam 40 lat, z wykształcenia inżynier budownictwa oraz instalacji i urządzeń sanitarnych, zawodowo też szeroko pojęte budownictwo i instalacje.

 

Jakiś czas temu zakupiłem kocioł zacierny COOBRA CB5 PRO... ale z myślą o zacieraniu słodów na potrzeby whisky. Z powodzeniem zatarłem w ten sposob kilka worków słodu whisky ze Strzegomia, jednak że względu na uciążliwą filtrację i poszukiwanie drogi  w zbożach niesłodowanych, głównie żyto, kocioł zacierny powoli zaczął schodzić na dalszy plan bo zacząłem zacierać "na lenia" fermentując razem z młutem...

 

Obecnie nabrałem motywacji aby jednak spróbować swych sił w sztuce piwowarstwa. 

 

Staram się z uwagą wertować forum szukając odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, jednak jako nowicjusz z góry przepraszam i proszę o wyrozumiałość.

 

Teraz właśnie przybieram się do piwa marcowego, pierwsze koty za płoty...

 

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady

 

Pozdrawiam

Krzysiek

 

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.