Skocz do zawartości

KRWI - cześć


KRWI

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

 

Nazywam się Krzysiek pochodzę z województwa mazowieckiego, mam 40 lat, z wykształcenia inżynier budownictwa oraz instalacji i urządzeń sanitarnych, zawodowo też szeroko pojęte budownictwo i instalacje.

 

Jakiś czas temu zakupiłem kocioł zacierny COOBRA CB5 PRO... ale z myślą o zacieraniu słodów na potrzeby whisky. Z powodzeniem zatarłem w ten sposob kilka worków słodu whisky ze Strzegomia, jednak że względu na uciążliwą filtrację i poszukiwanie drogi  w zbożach niesłodowanych, głównie żyto, kocioł zacierny powoli zaczął schodzić na dalszy plan bo zacząłem zacierać "na lenia" fermentując razem z młutem...

 

Obecnie nabrałem motywacji aby jednak spróbować swych sił w sztuce piwowarstwa. 

 

Staram się z uwagą wertować forum szukając odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, jednak jako nowicjusz z góry przepraszam i proszę o wyrozumiałość.

 

Teraz właśnie przybieram się do piwa marcowego, pierwsze koty za płoty...

 

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady

 

Pozdrawiam

Krzysiek

 

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.