Skocz do zawartości

Które to są żywe drożdże?


Muchor

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

 

Zebrałem gęstwę po drożdżach Nottingham, robiłem na nich prawie-lagera, teraz jeszcze bym chętnie machnął jakieś IPA lub AIPA. Zdjęcie może tego dobrze nie oddaje, ale mam nie dwie ale trzy warstwy: górna jasna, średnia nieco ciemniejsza i dolna ciemna, jakby z piaskiem (chmieliny? Raczej było dobrze odfiltrowane). Czy dobrze myślę, że należy dać tylko tę górną, jasną warstwę do nowej brzeczki?

 

Pzdrdac52025e65ccd31dbbb942847ef2743.jpg

 

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie ma tego sensu rozdzielać, przemywać  - po prostu zlać piwo z góry, resztę zadać do brzeczki (jeśłi akurat ilość się zgadza)

Jeśli z obliczeń wyszła mniejsza ilość, to oczywiście wziąć z jasnej warstwy

Edytowane przez fotohobby
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.