Jump to content

Które to są żywe drożdże?


Recommended Posts

Cześć,

 

Zebrałem gęstwę po drożdżach Nottingham, robiłem na nich prawie-lagera, teraz jeszcze bym chętnie machnął jakieś IPA lub AIPA. Zdjęcie może tego dobrze nie oddaje, ale mam nie dwie ale trzy warstwy: górna jasna, średnia nieco ciemniejsza i dolna ciemna, jakby z piaskiem (chmieliny? Raczej było dobrze odfiltrowane). Czy dobrze myślę, że należy dać tylko tę górną, jasną warstwę do nowej brzeczki?

 

Pzdrdac52025e65ccd31dbbb942847ef2743.jpg

 

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

 

 

Link to post
Share on other sites

Nie ma tego sensu rozdzielać, przemywać  - po prostu zlać piwo z góry, resztę zadać do brzeczki (jeśłi akurat ilość się zgadza)

Jeśli z obliczeń wyszła mniejsza ilość, to oczywiście wziąć z jasnej warstwy

Edited by fotohobby
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.