arael92 Posted April 17, 2021 Share Posted April 17, 2021 Dzień dobry! Proszę o podpowiedź. Fermentowałem piwo dolnej fermentacji ( zestaw Oktoberfestbier ) przez 3 tygodnie ( zgodnie z instrukcją miało być 2, ale jakoś tak się przeciągnęło ), następnie zlałem na cichą. W ciągu tych 6 dni na cichej okazało się, że między czasie zepsuła się lodówka i piwo osiągnęło 22 stopnie, zakładam, że z całych tych 6 dni lodówka nie działała z 4, wczoraj dopiero udało mi się ją ponownie uruchomić. Nie próbowałem jeszcze go, ale czy w ogóle jest szansa, że będzie to jeszcze coś warte i butelkować czy do wylania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadi Posted April 17, 2021 Share Posted April 17, 2021 Nic złego nie powinno się stać. Gorzej jakby się lodówka popsuła na burzliwej. Butelkuj bez obawy. Jakby co, wylać zawsze zdążysz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiwitom Posted April 17, 2021 Share Posted April 17, 2021 4 godziny temu, arael92 napisał: będzie to jeszcze coś warte i butelkować czy do wylania? Nic nie będzie, spokojnie butelkuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.