Nagellan Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 Witajcie. Kupiłem używane kegi i po rozkręceniu okazało się ze nie mają standardowego zaworu grzybkowego ze sprężynką tylko wbudowany. W załączeniu foto. Nie wiem jak to dobrze wyczyścić - wrzuciłem do 3% roztworu sody kaustycznej. Spotkał się ktoś z Was z taką wersją lub używa ?pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadi Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 Właściwie to ten 'wbudowany' to jest standardowy. Oczywiście da się go wyciągnąć przy użyciu 2 małych, ultracienkich śrubokrętów, choć przyznam że jest ciężko - trzeba podważyć języczki żeby wyskoczyły z tego zagłębienia. Można je nieco przygiąć do środka, wtedy jest łatwiej. Jak Ci to przeszkadza to dokup sobie te ze sprężynką (da się je oddzielnie kupić). Ja używam tych bez sprężynki i jakoś mi to nie przeszkadza. Za pierwszym razem tylko jak kupiłem kegi to je wyciągłem żeby dobrze wszystko wyczyścić. Po użyciu 'na świeżo' tylko je przepłukuje, a przed ponownym użyciem dezynfekuje w StarSanie z założoną szybkozłączką (żeby wcisneła ten grzybek). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nagellan Posted April 16, 2021 Author Share Posted April 16, 2021 Dzięki za info. Podepnę złącza zeby wcisnąć grzybek celem dokładnego umycia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 Wyciąganie często kończy sie ułamaniem blaszek lub ich wypadnięciem z z tej "ośki". Najlepiej wymienic na wspomniane sprężynki ps mycie można zrobić przy użyciu pompy w obiegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nagellan Posted April 16, 2021 Author Share Posted April 16, 2021 Dzięki za rady. Tak tez zrobię. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts