Skocz do zawartości

Browar Dryg


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dryg Bociek#45

 

01.03.2024

 

Slody

 

Monachijski I 5 kg

Wiedeński 5 kg

Monachijski II 0,3 kg

Chmielenie:

Lunga 30 g na 60 min

 

 

Drożdze:

W 34-70 (III)

Poczatkowe blg:

 

17

 

IBU

 

30

 

Objętość brzeczki w fermentorze:

 

25 l

 

Końcowe blg

4 blg

 

Zacieranie 

62-70stopni - 60 min

 

Rozlew

21.03.2024

150 g cukru

3 x 0,33

43 x 0,5

3 x0,66

Edytowane przez Adamiko
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dryg Cydr #46

 

21.03.2024

 

 

 

Surowce

 

Sok jablkowy 21 l

 

Chmielenie:

50 g Amarillo na 3 dni

 

 

 

 

Drożdze:

 

W 34-70 (IV)

 

Poczatkowe blg:

 

10

 

 

 

IBU

 

 

 

 

 

 

Objętość brzeczki w fermentorze:

 

 

 

21 l

 

 

 

Końcowe blg

0,5

 

 

 

Rozlew

13.04.2024

2x0,33

38 x0,5

2 x 0,66

 

 

Edytowane przez Adamiko
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dryg Porter Baltycki #47

 

21.03.2024

 

Slody

 

Monachijski I 6kg

Wiedeński 4 kg

Carafa III 0,3 kg

Caramunich i 1 kg

Chmielenie:

Lunga 30 g na 60 min

 

 

Drożdze:

W 34-70 (IV)

Poczatkowe blg:

 

17

 

IBU

 

30

 

Objętość brzeczki w fermentorze:

 

27 l

 

Końcowe blg

 

 

Zacieranie 

65-70stopni - 75min

 

Rozlew

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.