Jump to content

Fermentacja pod ciśnieniem - różne zagadnienia


skybert
 Share

Recommended Posts

20 godzin temu, Jakub Obarowski napisał:

3. W fermentorze zostaje mi kilka litrów piwa, chciałbym je przelać do szklanych butelek i przeprowadzić refermentację. 

 

ciezko powiedzieć, ja tak nigdy nie robiłem, jedyne co mi przychodzi na mysl to odgazowanie piwo do 0, ew dodawanie cukru na czuja tak jak pisales - tutaj wg mnie nie da sie określić dokladnie ile ma byc cukru bo nie znasz nagazowania

odgazować można w miare szybko przez dynamiczne potrząsanie masz wysoka temp wiec powinno isc sprawnie

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
3 godziny temu, Papcio Niechmiel napisał:

Jestem zielony w temacie ale proszę o pomoc :)

Poszukuje pojemnika do fermentacji ciśnieniowej 10-20 litrów z kranikiem

szukałem już prawie wszędzie...Please :)

ale że jak z kranikiem?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.