Jump to content

Recommended Posts

witam! proszę o pomoc! zakupiłem zestaw startowy z twojbrowar.pl. to jest Dry Stout. będzie moja pierwsza warka. na stronie jest tylko ogólna informacja, w zestawie tak samo. całkowicie nie rozumie kiedy dawać płatki, kiedy dawać słód ciemny, w zestawie jest jeden rodzaj chmielu, na wszystkich wideo pokazane 2 rodzaje. może kroś pomoże mi - co robić krok po kroku. 

Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, INTseed napisał:

Musisz mieć instrukcję. Jak ci nie dali to pisz do nich.
Zobacz sobie filmiki browar Gdynia, piwna planeta.

powiedziałem że instrukcja jest ogólna, chyba dla wszystkich piw

Link to post
Share on other sites

Pisz/dzwoń do sprzedawcy.

Przeszukaj zapiski piwowarów, którzy robili ten zestaw. Na szybko znalazłem:

Masz jakieś możliwości dzialania.

BTW wrzuć jak możesz te instrukcje.

Edited by zasada
Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, zasada napisał:

Pisz/dzwoń do sprzedawcy.

Przeszukaj zapiski piwowarów, którzy robili ten zestaw. Na szybko znalazłem:

Masz jakieś możliwości dzialania.

BTW wrzuć jak możesz te instrukcje.

 

co znaczne wysładzać 12l wody w temp 80C?

 

Link to post
Share on other sites

To był mój pierwszy zestaw z tego sklepu. Wcześniej obejrzałem jak kopyr warzył stouta i zrobiłem sobie bardziej szczegółowy zarys działania. Faktycznie jest, że ta instrukcja jest bardzo ogólnikowa i jak wcześniej nie pogrzebiesz w internecie, to ciężko ci będzie uważyć na podstawie tej instrukcji. O tyle proste jest to, że zacieranie jest jednotemperaturowe, więc nie będziesz miał większego problemu. Odnośnie płatków owsianych, to zanim je dodałem to je skleikowałem zanim dodałem wraz ze słodem. Jak masz jakieś pytania, to pomogę. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.