Kotovski Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 witam! proszę o pomoc! zakupiłem zestaw startowy z twojbrowar.pl. to jest Dry Stout. będzie moja pierwsza warka. na stronie jest tylko ogólna informacja, w zestawie tak samo. całkowicie nie rozumie kiedy dawać płatki, kiedy dawać słód ciemny, w zestawie jest jeden rodzaj chmielu, na wszystkich wideo pokazane 2 rodzaje. może kroś pomoże mi - co robić krok po kroku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 Musisz mieć instrukcję. Jak ci nie dali to pisz do nich.Zobacz sobie filmiki browar Gdynia, piwna planeta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotovski Posted March 13, 2021 Author Share Posted March 13, 2021 3 minuty temu, INTseed napisał: Musisz mieć instrukcję. Jak ci nie dali to pisz do nich. Zobacz sobie filmiki browar Gdynia, piwna planeta. powiedziałem że instrukcja jest ogólna, chyba dla wszystkich piw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 (edited) Pisz/dzwoń do sprzedawcy. Przeszukaj zapiski piwowarów, którzy robili ten zestaw. Na szybko znalazłem: Masz jakieś możliwości dzialania. BTW wrzuć jak możesz te instrukcje. Edited March 13, 2021 by zasada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotovski Posted March 13, 2021 Author Share Posted March 13, 2021 dzięki=) poczytam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotovski Posted March 13, 2021 Author Share Posted March 13, 2021 Godzinę temu, zasada napisał: Pisz/dzwoń do sprzedawcy. Przeszukaj zapiski piwowarów, którzy robili ten zestaw. Na szybko znalazłem: Masz jakieś możliwości dzialania. BTW wrzuć jak możesz te instrukcje. co znaczne wysładzać 12l wody w temp 80C? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 Zajrzyj tu: https://wiki.piwo.org/Warka_z_procesem_zacierania_słodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotovski Posted March 13, 2021 Author Share Posted March 13, 2021 Godzinę temu, x1d napisał: Zajrzyj tu: https://wiki.piwo.org/Warka_z_procesem_zacierania_słodu też dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszb.95@o2.pl Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 To był mój pierwszy zestaw z tego sklepu. Wcześniej obejrzałem jak kopyr warzył stouta i zrobiłem sobie bardziej szczegółowy zarys działania. Faktycznie jest, że ta instrukcja jest bardzo ogólnikowa i jak wcześniej nie pogrzebiesz w internecie, to ciężko ci będzie uważyć na podstawie tej instrukcji. O tyle proste jest to, że zacieranie jest jednotemperaturowe, więc nie będziesz miał większego problemu. Odnośnie płatków owsianych, to zanim je dodałem to je skleikowałem zanim dodałem wraz ze słodem. Jak masz jakieś pytania, to pomogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotovski Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 ok) bardzo dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.