Jump to content

Witam wszystkich serdecznie


Recommended Posts

Cześć,

 

Konrad z tej strony. Teoretycznie zacząłem warzyć jakieś 6 lat temu. Bez żadnej wiedzy, po obejrzeniu ze dwóch filmików i trzymając się instrukcji z zakupionego zestawu uwarzyłem wtedy piwko (ze słodów), które było całkiem niezłe. Niestety od tamtego czasu sprzęt tylko się kurzył, bo wtedy warzyłem w wynajmowanym mieszkaniu i trochę bałem się, że kuchenka indukcyjna mi się załamie, bo przy pierwszym piwku dziwnie trzeszczała. Potem przeprowadzka do innego miasta, dziecko, budowa domu i tak oto jestem na swojej drugiej warce (niestety po 7 dniach mam 10blg i zastanawiam się jak to jeszcze uratować). Na szczęście teraz mam już dużo lepsze warunki, bo sporo miejsca i piwnica gdzie jest jakieś 14 stopni. Koniec końców po 6 latach od pierwszej warki jestem początkujący, ale obecnie w fazie kształcenia się. Za kilka dni kolejna próba :)
Powodzenia wszystkim i samych udanych warek.

 

 

Link to post
Share on other sites

Witaj,

 

54 minuty temu, kermes napisał:

zastanawiam się jak to jeszcze uratować

Napisz, najlepiej w piaskownicy, więcej szczegółów, to może da się zaradzić :)

 

Powodzenia!

Edited by x1d
Link to post
Share on other sites
16 godzin temu, kermes napisał:

piwnica gdzie jest jakieś 14 stopni

 

Witam. Życzę samych udanych warek i baaardzo zazdroszczę idealnych warunków do fermentacji "górniaków" :D Pozdro.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.