kermes Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Cześć, Konrad z tej strony. Teoretycznie zacząłem warzyć jakieś 6 lat temu. Bez żadnej wiedzy, po obejrzeniu ze dwóch filmików i trzymając się instrukcji z zakupionego zestawu uwarzyłem wtedy piwko (ze słodów), które było całkiem niezłe. Niestety od tamtego czasu sprzęt tylko się kurzył, bo wtedy warzyłem w wynajmowanym mieszkaniu i trochę bałem się, że kuchenka indukcyjna mi się załamie, bo przy pierwszym piwku dziwnie trzeszczała. Potem przeprowadzka do innego miasta, dziecko, budowa domu i tak oto jestem na swojej drugiej warce (niestety po 7 dniach mam 10blg i zastanawiam się jak to jeszcze uratować). Na szczęście teraz mam już dużo lepsze warunki, bo sporo miejsca i piwnica gdzie jest jakieś 14 stopni. Koniec końców po 6 latach od pierwszej warki jestem początkujący, ale obecnie w fazie kształcenia się. Za kilka dni kolejna próba Powodzenia wszystkim i samych udanych warek. Glowa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiHuRa Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Witaj na forum, powodzenia w powrocie do warzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 (edited) Witaj, 54 minuty temu, kermes napisał: zastanawiam się jak to jeszcze uratować Napisz, najlepiej w piaskownicy, więcej szczegółów, to może da się zaradzić Powodzenia! Edited March 7, 2021 by x1d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piwosz86 Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 16 godzin temu, kermes napisał: piwnica gdzie jest jakieś 14 stopni Witam. Życzę samych udanych warek i baaardzo zazdroszczę idealnych warunków do fermentacji "górniaków" Pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.