Skocz do zawartości

Browar McKwacz


Rekomendowane odpowiedzi

i znów nabrałem ochoty do warzenia

 

Warka 49

 

Pilzneński 6,2kg

Monachijski 2kg

karmelowy jasny 300g

 

 

zacieranie 25 min 62 °C, 45 min 72 °C

wysładzanie do 45l ?? °Blg

wyszło 44l 12 °Blg

130g H.Tradition 60 min.

 

 

drożdże suche W34/70 i Kangury lagery po 1/2 warki

Edytowane przez misiuzeb
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

No tak brak czasu, chęci i warunków pogodowych.Niestety na porządne lagery w tym roku już nie ma co liczyć a ponieważ

dalej ciężko jest kupić porządnego dolniaka ładnie nachmielonego , więc zakasam rękawy i do roboty.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 50 coś specjalnego trzeba by zrobić

Pale Ale 5kg

Monachijski 1kg

carmelowy jasny 300g

carahell 200g

 

zacieranie 80 min 68 °

 

50g citry na 60 min i 40g amarillo na 0 min

20l ponad 15 °Blg drożdze suche górniaki brewgo-02

Edytowane przez misiuzeb
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.