Skocz do zawartości

Kagerator z zamrażarki


Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

Używam takiego do fermentacji pod ciśnieniem w Fermzilli. Jeśli chodzi o trzymanie ciśnienia w trakcie fermentacji to się sprawdzają, aczkolwiek jest to trochę upierdliwy sprzęt i mało precyzyjny. Tymi pokrętłami kręcę na wyczucie, żeby ustawić  zawór na konkretne ciśnienie. Trzeba to robić na słuch i wyczuć w którym momencie już uchodzi ciśnienie i minimalnie dokręcić  motylkiem, żeby dokręcić zawór na rządane ciśnienie, aby powyżej tej wartości zawór popuszczał CO2. Trochę zabawy to wymaga na początku. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.