giekon Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 (edited) 1. American Amber Ale 13.02.2021 Przepis: AlePiwo.pl Wielkość warki: 20l Szacowana gęstość: 13 Blg Sklad: - Pale Ale 3,6 kg - Monachijski 0,5 kg - Caramunich III 0,3 kg - Carared 0,2 kg - Chmiel Zeus 10g - Chmiel Simcoe 25g - Chmiel Amarillo 50g - Drożdże suche Safale US-05 Zacieranie: 65 przez 40 min, 72 przez 40 min, 78 przez 10min Chmielenie/gotowanie: w 10min Zeus, w 50 min Amarillo, whirlpool z Simco. Co wyszło? Do fermentora 21l 17 Blg zakażone US-05 Kontrola 2.03.2021 3,5 BLG Zabutelkowane 5.03.2021 Edited March 6, 2021 by giekon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.