Nomic Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Dzień dobry, bardzo proszę o podpowiedź - chmielenie w takim filtrze ma sens? Jakie są ewentualne wady, zalety?Zakupić czy rozpętać na koniec w brzeczce Whirlpool i już. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Widziałem na ali, zobacz jakie to ma wymiary - jak mała solniczka. Jeśli już to z 10 sztuk, no ale zależy ile chmielisz. Rozpętaj whirpool. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 9 minut temu, skybert napisał: Widziałem na ali, zobacz jakie to ma wymiary - jak mała solniczka. Jeśli już to z 10 sztuk, no ale zależy ile chmielisz. Rozpętaj whirpool. Nie takie małe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skazi Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 8 minut temu, skybert napisał: Widziałem na ali, zobacz jakie to ma wymiary - jak mała solniczka. Jeśli już to z 10 sztuk, no ale zależy ile chmielisz. Rozpętaj whirpool. Z reguły na Ali te "filtry/hopstopery" mają ok. 20 i 30cm wysokości, jak u Ciebie tak wyglądają małe solniczki, to gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Ok, ok . Dobra, no to z 5 wystarczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 (edited) 200-300 g chmielu się zmieści. Problemem jest raczej wykonanie - górna część odpada od siatki ... Ale kupiłem za grosze, więc nie narzekam Ps. Przyszedł pognieciony. Edited February 9, 2021 by x1d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nomic Posted February 10, 2021 Author Share Posted February 10, 2021 A czy są jakieś przeciwskazania, aby w takim ustrojstwie chmielić? Plusem rozumiem jest w końcowej fazie łatwość oddzielenia brzeczki od chmielin, wyciągam hopstoper i po sprawie. W sobotę pierwsze warzenie, emocje sięgają zenitu Dziękuję z góry za podpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łachim Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Raczej nie (zakładając, że to jest z bezpiecznego materiału), ale może chmiel może się trochę mniej wyestrahować, zwłaszcza jeśli będzie ciasno zapakowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majlosz Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 9 godzin temu, Nomic napisał: A czy są jakieś przeciwskazania, aby w takim ustrojstwie chmielić? Plusem rozumiem jest w końcowej fazie łatwość oddzielenia brzeczki od chmielin, wyciągam hopstoper i po sprawie. W sobotę pierwsze warzenie, emocje sięgają zenitu Dziękuję z góry za podpowiedzi. niby nie ma ale jak używałem do chmielenia na goryczkę to nie mogłem trafić z IBU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts