dareek Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Witam Mam chmiel MANDARINA BAVARIA 90g NORTHERERN BREWERS 90 g może macie jakiś przepis na warkę? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 (edited) Zacierasz czy ekstrakty, jakie możesz zapewnić temperatury fermentacji? Bez tych informacji mozna odpowiedzieć: no, potrzebujesz jeszcze słodów i drożdży. Spoko, nie dziękuj.. Edited February 7, 2021 by zasada Łachim and anteks 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareek Posted February 9, 2021 Author Share Posted February 9, 2021 Witam Mam słody Pale ale i Monachijski gęstwę po US-05 temperatura fermentacji ok 17 stopni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankasper Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 36 minutes ago, dareek said: Witam Mam słody Pale ale i Monachijski gęstwę po US-05 temperatura fermentacji ok 17 stopni... Straszny rozstrzał na aromacie chmielu. Przez to tylko jeden z nich nadaje się do późnego chmielenia. Warzyłbym coś ok 12 blg, pale ale 80% munich 20%. Zacieranie na lenia w 67C, ok 90 minut, wygrzew 75C 20 minut. Gotowalbym 90 minut Chmielenie: Northern 25 gram na 60 minut Mandarina po 45 gr na 15 minut i na flameout. Drożdże zadaj w ok 13-15C temperatura brzeczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.