Jump to content

Recommended Posts

Dzień Dobry, witam wszystkich piwowarów bardzo serdecznie. Mam na imię Tomek i dobijam już 60-tki, no i zachciało mi się rozwinąć nowe hobby... 🙂. Na początku chłonąłem wiedzę kilka miesięcy, aż stwierdziłem że czas na czyny. Zacząłem nie jak większość od brewkitów, ale od razu od słodów, mam już na koncie Hefeweizena ortodoksa, Czerwony Topór Irlandzki i parę innych, wszystkie wyszły dobre. Warzę przy pomocy kotła warzelnego firmy Royal 40 litrów, zdaje się że to to samo co Klarstein. Teraz przymierzam się do piwka miodowego (nie Braggota), co by i moja lepsza połówka doceniła moje starania, oraz chcę zrobić kilka eksperymentów z własnymi recepturami, bo mam sporo resztek słodów i szkoda, żeby się zmarnowały. Pozdrawiam wszystkich i jako, że uważam się za laika, będę pewnie zadawał różne dziwne pytania, tak więc proszę o wyrozumiałość.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.