buk0 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 (edited) W poniedziałek upadła mi butla co2 i rozwaliłem główny zegar reduktora wskazujący ciśnienie na butli. Chciałem go dzisiaj wykręcić, ale był tak zapieczony że niestety mocując się uszkodziłem zawór bezpieczeństwa (o ile to on?) Wie ktoś gdzie to można dostać lub pod jaką nazwą? Edited January 21, 2021 by buk0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemas.IE Posted January 22, 2021 Share Posted January 22, 2021 Podpinam się pod pytanie... gdzie najlepiej kupić zamiennik ?Wysłane z mojego SM-A516B przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshko Posted January 22, 2021 Share Posted January 22, 2021 Nie wiem co znaczy najlepiej ale jest tutaj: https://allegro.pl/oferta/manometr-zegar-reduktor-argon-co2-0-315-bar-g1-4-4923716146 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buk0 Posted January 22, 2021 Author Share Posted January 22, 2021 1 godzinę temu, Przemas.IE napisał: Podpinam się pod pytanie... gdzie najlepiej kupić zamiennik ? Wysłane z mojego SM-A516B przy użyciu Tapatalka Jakikolwiek z gwintem m12x1,5 Te dedykowane z ODL kosztują na stronie około 40zł. Ten co podał @yoshko wystarczy. Przy okazji, udało mi się wykrecic gwint który został w reduktorze i spowrotem wkręcić zawór od reduktora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 (edited) W dniu 21.01.2021 o 20:16, buk0 napisał: Chciałem go dzisiaj wykręcić, ale był tak zapieczony że niestety mocując się uszkodziłem zawór bezpieczeństwa (o ile to on?) Wie ktoś gdzie to można dostać lub pod jaką nazwą? Trochę lipa bo z takimi zaworami to zawsze bezpieczniej. Patrzyłem tu ale nie widzę. Szukaj pod hasłem "sprzęt dla barów do wyszynku piwa" Jednak niektóre reduktory CO2 nie posiada takiego zaworu (zawór bezpieczeństwa po stronie wysokiego ciśnienia jest zawsze na butli) i myślę że mógłbyś po prostu go zaślepić. Jednak przełożyłbym zaworek z zegara niskiego ciśnienia na miejsce urwanego a tam na niskim ciśnieniu wkręcił zaślepkę. Przed próbą odkręcenia tego drugiego zaworka użyj wd40 lub czegoś podobnego. Edited January 23, 2021 by skybert literówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buk0 Posted January 23, 2021 Author Share Posted January 23, 2021 @skybert niestety przy podłączeniu pod butlę wogóle nie idzie gaz. Także chyba walnięty już jest cały reduktor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts