Lepo 0 Posted January 18 Witam mam pytanie czy piwa, które pokazuje są cos warte ,czy opłaca się bawić w sprzedaż, czy może komuś oddać ?? Wszystkie butelki mam po bracie (brat zmarł), piwa były trzymane w piwnicy(piwa w pudełkach były dodatkowo owinięte workiem). Wszystkie piwa są grubo po terminie (około 3-4 lata).Jak potrzeba dokładniejsze zdjęcia to proszę pisać Share this post Link to post Share on other sites
Piwosz86 40 Posted January 18 (edited) Hej. Najszczersze kondolencje Brat widać znał się na rzeczy. To wszystko mocne piwka, którym czas służy (leżakowanie). Najprawdopodobniej brat leżakował je w piwnicy z zamiarem późniejszego wypicia. Bardzo zacna kolekcja muszę przyznać. Co z tym zrobisz, to już twoja decyzja. Nie wiem czy gustujesz w mocnych piwach, możesz jedno otworzyć, np Imperium Prunum i wypić, może akurat ci zasmakuje. To są piwka, które raczej pije się wolno, degustuje i cieszy każdym łykiem. Zupełnie inna bajka niż zwykły pils czy lager. Jeżeli ci nie zasmakuje, wtedy możesz oddać, sprzedać (odpowiadając na twoje pierwsze pytanie: tak te piwa są warte nawet dużo), co tam będziesz wolał. Edited January 18 by Piwosz86 Share this post Link to post Share on other sites
wizi 96 Posted January 18 Pamiętaj, że sprzedaż alkoholu bez zezwolenia jest niegodna z prawem Share this post Link to post Share on other sites
Lepo 0 Posted January 19 Czyli najlepiej będzie po prostu komuś dać te piwa, ja nie jestem degustatorem takich piw Share this post Link to post Share on other sites
Gawron 267 Posted January 19 (edited) 19 minut temu, Lepo napisał: Czyli najlepiej będzie po prostu komuś dać te piwa, ja nie jestem degustatorem takich piw Jak to mówią. Wszystko można co nie można, byle z cicha i ostrożna. Zapytaj na grupie Jepiwka na FB o wartość. Edited January 19 by Gawron 1 Lepo reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Piwosz86 40 Posted January 20 19 godzin temu, Lepo napisał: Czyli najlepiej będzie po prostu komuś dać te piwa, ja nie jestem degustatorem takich piw A może dzięki tej kolekcji zrobić coś pożytecznego przy okazji. Może jakaś aukcja na jakiejś grupie piw kraftowych na FB, zysk mógłbyś przekazać na jakiś cel charytatywny, typu WOŚP, itp. Jak sobie przypomnę jaki był kiedyś szał na samo Imperium Prunum, to mam wrażenie że koneser takiego piwa jest w stanie dać dużo za taką całą kolekcję, na dodatek wyleżakowaną. Share this post Link to post Share on other sites
yoshko 37 Posted January 20 Za aukcje takiej kolekcji piwa domowego kolega by szybko musiał tłumaczyć się gdzie jest akcyza. Share this post Link to post Share on other sites
ewaldi70 0 Posted January 20 Rozdaj ,,potrzebującym'', bezdomnym u problem z głowy.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Woitas 0 Posted January 20 4 godziny temu, ewaldi70 napisał: Rozdaj ,,potrzebującym'', bezdomnym u problem z głowy. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Czasem jak nie mamy nic mądrego do powiedzenia to chyba raczej lepiej zamilknąć... Twoja rada raczej nic nie wnosi do dyskusji kolego, na pewno nie jest to chęć "pomocy"... Share this post Link to post Share on other sites
ewaldi70 0 Posted January 20 Czasem jak nie mamy nic mądrego do powiedzenia to chyba raczej lepiej zamilknąć... Twoja rada raczej nic nie wnosi do dyskusji kolego, na pewno nie jest to chęć "pomocy"... Co Cię boli w mojej radzie, daj lepszą. Człowiek ma problem, wiec mu poradziłem. Pewnie dosłał kilkaset ,, propozycji" przygarnięcia ,, spadku" za parę groszyWysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
elroy 730 1 Items Posted January 20 Przykro mi ze względu na brata, ale niestety takie wątki są zawsze zamykane. Wybaczcie, że dopiero teraz, ale przegapiłem. Share this post Link to post Share on other sites