Bartol Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 (edited) Cześć! Chciałbym się zapytać: ma to sens? Piwo stoi w fermentorze dobre 2 miesiące (nie miałem czasu zabutelkować) i dojrzewa. Alk ~7%, chciałem doprawić je, bo w smaku jest troche mało piernikowe. I tak muszę przefiltrować jeszcze przed rozlewem, dlatego pytam: czy na zimno przyprawianie na tydzień-dwa przed butelkowaniem ma jakąkolwiek racje bytu? Piwo przyprawiałem pod koniec gotowania. Edited January 17, 2021 by Bartol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 3 minuty temu, Bartol napisał: w smaku jest troche mało piernikowe hmm, ciekawe, szanuję 6 minut temu, Bartol napisał: czy na zimno przyprawianie na tydzień-dwa przed butelkowaniem ma jakąkolwiek racje bytu? chmielenie czy doprawianie piwa "na zimno" jest bardzo popularne. Działaj i pochwal się efektami. Bartol 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartol Posted January 17, 2021 Author Share Posted January 17, 2021 2 minuty temu, skybert napisał: chmielenie czy doprawianie piwa "na zimno" jest bardzo popularne. Działaj i pochwal się efektami. O chmieleniu wiedziałem, natomiast nie o przyprawianiu. Dzięki serdeczne, jeśli wyjdzie to się pochwalę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts