Jump to content

Przyprawianie christmas ale na zimno.


Recommended Posts

Cześć!

Chciałbym się zapytać: ma to sens? Piwo stoi w fermentorze dobre 2 miesiące (nie miałem czasu zabutelkować) i dojrzewa. Alk ~7%, chciałem doprawić je, bo w smaku jest troche mało piernikowe. I tak muszę przefiltrować jeszcze przed rozlewem, dlatego pytam: czy na zimno przyprawianie na tydzień-dwa przed butelkowaniem ma jakąkolwiek racje bytu?

Piwo przyprawiałem pod koniec gotowania.

 

Edited by Bartol
Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, Bartol napisał:

w smaku jest troche mało piernikowe

hmm, ciekawe, szanuję :)  

  

6 minut temu, Bartol napisał:

czy na zimno przyprawianie na tydzień-dwa przed butelkowaniem ma jakąkolwiek racje bytu?

chmielenie czy doprawianie piwa "na zimno" jest bardzo popularne. Działaj i pochwal się efektami.

Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, skybert napisał:

  chmielenie czy doprawianie piwa "na zimno" jest bardzo popularne. Działaj i pochwal się efektami.

O chmieleniu wiedziałem, natomiast nie o przyprawianiu. Dzięki serdeczne, jeśli wyjdzie to się pochwalę!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.