Markin 5 Posted January 16 Share Posted January 16 Cześć, planuję w najbliższym czasie warzenie Flanders Red Ale. Wyczytałem, że powszechny jest dodatek kukurydzy i będąc w sklepie wpadła mi w oko właśnie kasza kukurydziana. Wiem, że kasze są wykorzystywane w piwowarstwie, ale do końca chyba nie wiem, jak z nią postępować. Mam ją kleikować tak jak płatki? Wymaga jakiś dodatkowych zabiegów? Quote Link to post Share on other sites
x1d 177 Posted January 16 Share Posted January 16 Skleikuj. Markin 1 Quote Link to post Share on other sites
Lipa 14 Posted February 13 Share Posted February 13 QQ kleikuj w wyższych temperaturach, niż książkowe, bo rzadko która qq te książki czytała. Jeśli chcesz wydobyć więcej skrobii, to pogotuj ją kilka minut. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.