Jump to content
Sign in to follow this  
pablo

Rozlew z kega w temp. 16-18°C

Recommended Posts

Mam zakegowanego koelscha. Refermentacja w kegu od 3 miesięcy. Czas na degustację i niedługo na spożycie :)

 

Czy uda się w miarę sensownie serwować piwo z kega w temperaturze 16-18°C, czy jednak muszę kombinować z lodówką?

Przy takiej temperaturze, jakie parametry rozlewu polecacie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

no próbowałem, nic z tego konkretnego nie wyszło. Przy takich temperaturach to chyba tylko dość słabo nagazowane ale, inaczej nie uciekniesz od ogromu piany.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak też podejrzewałem, że nic z tego nie będzie :)

Trzeba będzie uruchomić starą lodówkę ... albo poczekać do czasu gdy temperatura w piwniczce spadnie do 5-6 stopni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnie też się wydaje, że to będzie raczej produkcja piany. To piwo już stoi dość długo, więc bedzie samo od siebie mocno nagazowane. po ochłodzeniu dałbym maks 1,5 bara gazu. Zawsze jak będzie za słabo nagazowane możesz podkręcić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...