Skocz do zawartości

słód karmelowy Special W


albmal

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

 

Mam pytanko o słód jak w temacie. Dostałem go w prezencie 5 kg i chciałbym go wykorzystać, ale jako że nie miałem jeszcze do tej pory do czynienia za bardzo ze słodami karmelowymi/specjalnymi nie bardzo wiem czego się po nim spodziewać :D A konkretnie, planuję uwarzyć jakieś belgijskie blond ale i zastanawiam się czego mogę oczekiwać po dodaniu go do zasypu w proporcji ok 2-3%.

 

I w sumie drugie pytanie natury ogólnej - czy można bezkarnie zastępować jasne słody karmelowe ciemniejszymi, ale za to w mniejszych proporcjach?

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.