Jump to content
Sign in to follow this  
albmal

słód karmelowy Special W

Recommended Posts

Hej

 

Mam pytanko o słód jak w temacie. Dostałem go w prezencie 5 kg i chciałbym go wykorzystać, ale jako że nie miałem jeszcze do tej pory do czynienia za bardzo ze słodami karmelowymi/specjalnymi nie bardzo wiem czego się po nim spodziewać :D A konkretnie, planuję uwarzyć jakieś belgijskie blond ale i zastanawiam się czego mogę oczekiwać po dodaniu go do zasypu w proporcji ok 2-3%.

 

I w sumie drugie pytanie natury ogólnej - czy można bezkarnie zastępować jasne słody karmelowe ciemniejszymi, ale za to w mniejszych proporcjach?

 

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minut temu, albmal napisał:

I w sumie drugie pytanie natury ogólnej - czy można bezkarnie zastępować jasne słody karmelowe ciemniejszymi, ale za to w mniejszych proporcjach?

Nie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ekstra! dzięki wielkie za odpowiedzi! Weyermann Aroma Wheel rzeczywiście super to przedstawia! Dzięki!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.