Jump to content

Refermentacja RIS


Zenek97
 Share

Recommended Posts

Witajcie bardziej doświadczeni koledzy,

Jakieś 2 miesiące temu warzyłem pierwszego RISa BLG 26.

1,5 miesiąca leżał sobie na cichej w temp ~ 16 stopni.

Zamierzam butelkować w ciągu 2 tygodni - powiedzcie czy warto inwestować w drożdże do refermentacji (F-2), czy te co zostały jeszcze 'załapią'.

Nie wiem czy istotnie - używałem drożdży suchych - LaLBrew Nottingham 2 saszetki.

Dzięki za odpowiedzi.

Link to comment
Share on other sites

3 minuty temu, Zenek97 napisał:

powiedzcie czy warto inwestować w drożdże do refermentacji (F-2), czy te co zostały jeszcze 'załapią'.

Nie warto. Jak się okaże, że zaczną jeść pozostałe cukry, to będziesz miał granaty. Butelkuj normalnie jak każde inne piwo. Zrobiłeś tylko 2 tygodnie burzliwej?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.