Skocz do zawartości

Oktoberfest weryfikacja receptury


smola

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, zasada napisał:

Czytałeś o stylu? Daj znać jeśli chcesz fajny pdf

Czytałem, i co publikacja to różne zdania. Jeśli to nie problem, poproszę bardzo.

Z chmieli mam jeszcze Hallertau Mittelfrüh i Hallertau Tradition.

Edytowane przez smola
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

16 godzin temu, x1d napisał:

Zastąp carahell i połowę carapilsa monachijskim, daj tradition i będzie git

Czytasz w moich myślach.

Proszę Pana sytuacja wygląda tak : 1/3 pilzneńskiego, 1/3 wiedeńskiego, 1/3 monachisjkiego t. 2 Daruj sobie słody karmelowe ! = nie są Ci potrzebne. 

Chmiel Traditon idealnie się nadaje. 

Za pół roku od uwarzenia będzie z tego marcowe - smak i aromat skórki od chleba. 

Zacieraj na 13 BLG i z krótką przerwą maltozową np. 15min. i 45 min. dekstrynującą - będzie marcowe jak tralala 

Chmiel nie ma znaczenia w tym stylu - nie wiem czy Mandarina sie nada bo słyszałem że daje nuty mandarynkowe - a tego tu nie chcemy . Ważne żeby goryczka nie była za duża i idealnie kontrowała słodowość - bo to słodowe piwo. 

 

Edytowane przez Piotr Ba
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.