Jump to content

Oktoberfest weryfikacja receptury


smola
 Share

Recommended Posts

27 minut temu, zasada napisał:

Czytałeś o stylu? Daj znać jeśli chcesz fajny pdf

Czytałem, i co publikacja to różne zdania. Jeśli to nie problem, poproszę bardzo.

Z chmieli mam jeszcze Hallertau Mittelfrüh i Hallertau Tradition.

Edited by smola
Link to comment
Share on other sites

16 godzin temu, x1d napisał:

Zastąp carahell i połowę carapilsa monachijskim, daj tradition i będzie git

Czytasz w moich myślach.

Proszę Pana sytuacja wygląda tak : 1/3 pilzneńskiego, 1/3 wiedeńskiego, 1/3 monachisjkiego t. 2 Daruj sobie słody karmelowe ! = nie są Ci potrzebne. 

Chmiel Traditon idealnie się nadaje. 

Za pół roku od uwarzenia będzie z tego marcowe - smak i aromat skórki od chleba. 

Zacieraj na 13 BLG i z krótką przerwą maltozową np. 15min. i 45 min. dekstrynującą - będzie marcowe jak tralala 

Chmiel nie ma znaczenia w tym stylu - nie wiem czy Mandarina sie nada bo słyszałem że daje nuty mandarynkowe - a tego tu nie chcemy . Ważne żeby goryczka nie była za duża i idealnie kontrowała słodowość - bo to słodowe piwo. 

 

Edited by Piotr Ba
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.