Skocz do zawartości

Przechowywanie srutowanego słodu


Szagi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Mam dwa worki srutowanego słodu które kupiłem jakiś czas temu i zastanawiam się czy mogę je użyć - czy straciły jakoś na jakości i jak to sprawdzić.

Leżą zapakowane w szczelne worki foliowe tak jak sklep zapakował w temperaturze około 18 stopni.

 

Jeden (pilzneński + mieszanka) mam od połowy września a drugi (pale ale) od początku grudnia.

 

Będzie coś z tego? Planuje zacierać jutro / pojutrze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.