Koora Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 (edited) Długo szukałem czegoś o podobnej buddowie w akceptowalnej cenie i by przy małym nakładzie zrobić coś z tego. Może ktoś skorzysta narazie ledwie wiadro mieszczę. https://www.lewmik.pl/poidlo-automatyczne-dla-drobiu-kur---30-litrow.html?gclid=EAIaIQobChMIiOeM-pT07QIVI-LmCh0VCQvHEAQYBSABEgIzYvD_BwE https://www.fermo.pl/produkt-1042-poidlo-z-zasobnikiem-30-litrow-dla-drobiu-na-nozkach-plastikowe.html Edited December 29, 2020 by Koora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert87 Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Coś link nie banglaWysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koora Posted December 29, 2020 Author Share Posted December 29, 2020 6 minut temu, Robert87 napisał: Coś link nie bangla Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Mi działa i wkleiłem jeszcze jeden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Będzie upierdliwe w myciu a i rurka spustowa cieniutka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Po pierwszej fermentacji wyrzucisz ten pseudo fermentor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaniutek Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 (edited) O! Kolega ma doświadczenie w używaniu tych pojemników? Czy mógłbyś więc rozwinąć swoją lakoniczna wypowiedź? Jaka grubość ścianki? Co się zużywa w nim już po pierwszym użyciu? Jak sobie poradziłeś z uszczelnieniem dolnego wypływu? Edited December 30, 2020 by Kaniutek majlosz, Robert87 and Koora 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 3 godziny temu, Kaniutek napisał: O! Kolega ma doświadczenie w używaniu tych pomników? Czy mógłbyś więc rozwinąć swoją lakoniczna wypowiedź? Jaka grubość ścianki? Co się zużywa w nim już po pierwszym użyciu? Jak sobie poradziłeś z uszczelnieniem dolnego wypływu? To pytanie kierujesz do mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaniutek Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Do ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Od paru lat używam stożkowe fermentory to co kolega przedstawił nie ma dopuszczenia to kontaktu z żywnością ani z alkoholem jak sobie wyobrażasz odbiór gęstwy drożdżowej.Otwór wlewowy ma średnicę 5 cm ciężko nawet go będzie umyć. lepiej dołożyć trochę kasy niż wydawać pieniądze na takie coś lub pozostać przy tradycyjnych wiadrach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaniutek Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 5 minut temu, jac007 napisał: to co kolega przedstawił nie ma dopuszczenia to kontaktu z żywnością ani z alkoholem Naprawdę? Jest to gdzieś napisane? Ja nie wiem, czy to sie da czy nie da używac. Napisałeś, że się nie da. Pomyślałem, że masz z nimi doświadczenie empiryczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Godzinę temu, jac007 napisał: lepiej dołożyć trochę kasy niż wydawać pieniądze na takie coś lub pozostać przy tradycyjnych wiadrach. cyt: "sądy kategoryczne niezwykle są dogodne" Udowodnij Twoje twierdzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 59 minut temu, bielok napisał: Udowodnij Twoje twierdzenie. Kup sobie to poidło a sam się przekonasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 5 minut temu, jac007 napisał: Kup sobie to poidło a sam się przekonasz. Od 2008 roku fermentuję w wiadrach. Przekonaj mnie ze moje piwa będą lepsze fermentowane w stożkach. Przecież sam napisałeś że lepiej zainwestować. Pytam co się polepszy, jakie są zdecydowane argumenty za?Pytam o to za, a Ty dajesz mi gówniana spławiającą odpowiedź bez żadnych argumentów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshko Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Chodzi o to że w tych pojemnikach co zaprezentowałeś gęstwa będzie zapychała dolny spust, więc nie będą się niczym różnic od wiader. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 21 minut temu, yoshko napisał: Chodzi o to że w tych pojemnikach co zaprezentowałeś gęstwa będzie zapychała dolny spust, więc nie będą się niczym różnic od wiader. W których pojemnikach będzie zatykało dolny spust Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 4 minuty temu, jac007 napisał: W których pojemnikach będzie zatykało dolny spust Nie znam sie ale 1cal spustu to chyba minimum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 33 minuty temu, bielok napisał: Przekonaj mnie ze moje piwa będą lepsze fermentowane w stożkach. Przecież sam napisałeś że lepiej zainwestować. Pytam co się polepszy, jakie są zdecydowane argumenty za?Pytam o to za, a Ty dajesz mi gówniana spławiającą odpowiedź bez żadnych argumentów. W którym momencie napisałem że piwo fermentowane w fermentorze stożkowym będzie lepsze niż fermentowane w wiadrze czytaj ze zrozumieniem a nie podawaj jakiś gównianych informacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert87 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Chłopcy, po razie w pysk sobie strzelcie. To nie przedszkole. Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 16 minut temu, anteks napisał: Nie znam sie ale 1cal spustu to chyba minimum Tak tak ty się nie znasz kawał tygodnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshko Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 W których pojemnikach będzie zatykało dolny spust W tym poidle dla drobiu firmy Fermo. Wygląda mi to na 1 cm i nawet zaworka nie ma tylko kulka na wylocie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 2 godziny temu, bielok napisał: Ty dajesz mi gówniana spławiającą odpowiedź 2 godziny temu, jac007 napisał: a nie podawaj jakiś gównianych informacji To już koniec tego gównianego roku, postarajmy się jeszcze trzymać poziom... Kaniutek and Robert87 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaschels Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 ma to. pewien sens jednak odbiór gestwy może być utrudniony. Gotowy klarstein ma. z tym problemy i trzeba przerabiać.fermentator stozkowy ma ta zaletę ze można odebrać gestwe bez kontaktu tlenu i przejść na cichej. A także dodać chmiel.niektóre pozwalają na fermentacje pod ciśnieniem o znacząco ją skraca jednocześnie podnosząc jakość.Uważam że to na tą przeróbkę szkoda kasy.szczególnie że mam takie do pojenia kur Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 50 minut temu, lukaschels napisał: ma to. pewien sens jednak odbiór gestwy może być utrudniony. Gotowy klarstein ma. z tym problemy i trzeba przerabiać. fermentator stozkowy ma ta zaletę ze można odebrać gestwe bez kontaktu tlenu i przejść na cichej. A także dodać chmiel. niektóre pozwalają na fermentacje pod ciśnieniem o znacząco ją skraca jednocześnie podnosząc jakość. Uważam że to na tą przeróbkę szkoda kasy. szczególnie że mam takie do pojenia kur Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka A ten chmiel to jak chcesz dodać w ciśnieniowym bez kontaktu z tlenem? Robert87 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiwoLab Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Może ten sposób się nada: https://byo.com/article/the-hop-dropper/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 W dniu 1.01.2021 o 12:54, anteks napisał: A ten chmiel to jak chcesz dodać w ciśnieniowym bez kontaktu z tlenem? W fermentorze fermzilla jest to możliwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.