Jump to content

Tani plan na pojemnik fermentacyjny stożkowy


Koora
 Share

Recommended Posts

Długo szukałem czegoś o podobnej buddowie w akceptowalnej cenie i by przy małym nakładzie zrobić coś z tego.

Może ktoś skorzysta narazie ledwie wiadro mieszczę.

https://www.lewmik.pl/poidlo-automatyczne-dla-drobiu-kur---30-litrow.html?gclid=EAIaIQobChMIiOeM-pT07QIVI-LmCh0VCQvHEAQYBSABEgIzYvD_BwE

 

https://www.fermo.pl/produkt-1042-poidlo-z-zasobnikiem-30-litrow-dla-drobiu-na-nozkach-plastikowe.html

Edited by Koora
Link to comment
Share on other sites

O! Kolega ma doświadczenie w używaniu tych pojemników? Czy mógłbyś więc rozwinąć swoją lakoniczna wypowiedź? Jaka grubość ścianki? Co się zużywa w nim już po pierwszym użyciu? Jak sobie poradziłeś z uszczelnieniem dolnego wypływu?

Edited by Kaniutek
Link to comment
Share on other sites

3 godziny temu, Kaniutek napisał:

O! Kolega ma doświadczenie w używaniu tych pomników? Czy mógłbyś więc rozwinąć swoją lakoniczna wypowiedź? Jaka grubość ścianki? Co się zużywa w nim już po pierwszym użyciu? Jak sobie poradziłeś z uszczelnieniem dolnego wypływu?

 To pytanie kierujesz do mnie.

 

Link to comment
Share on other sites

Od paru lat używam stożkowe  fermentory  to co kolega przedstawił nie ma dopuszczenia to kontaktu z żywnością ani z alkoholem jak sobie wyobrażasz odbiór gęstwy drożdżowej.Otwór wlewowy ma średnicę 5 cm ciężko nawet go będzie umyć. lepiej dołożyć trochę kasy niż wydawać pieniądze na takie coś lub pozostać przy tradycyjnych wiadrach.

WP_20180427_20_44_35_Pro.jpg

WP_20201212_13_46_41_Pro.jpg

Link to comment
Share on other sites

5 minut temu, jac007 napisał:

  to co kolega przedstawił nie ma dopuszczenia to kontaktu z żywnością ani z alkoholem

Naprawdę? Jest to gdzieś napisane?

 

Ja nie wiem, czy to sie da czy nie da używac. Napisałeś, że się nie da. Pomyślałem, że masz z nimi doświadczenie empiryczne.

Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, jac007 napisał:

 lepiej dołożyć trochę kasy niż wydawać pieniądze na takie coś lub pozostać przy tradycyjnych wiadrach.

 

cyt: "sądy kategoryczne niezwykle są dogodne"

Udowodnij Twoje twierdzenie.

Link to comment
Share on other sites

5 minut temu, jac007 napisał:

 

Kup sobie to poidło a sam się przekonasz.

 

Od 2008 roku fermentuję w wiadrach.

Przekonaj mnie ze moje piwa będą lepsze fermentowane w stożkach. Przecież sam napisałeś że lepiej zainwestować. Pytam co się polepszy, jakie są zdecydowane argumenty za?Pytam o to za, a Ty dajesz mi gówniana spławiającą odpowiedź bez żadnych argumentów.

Link to comment
Share on other sites

21 minut temu, yoshko napisał:

Chodzi o to że w tych pojemnikach co zaprezentowałeś gęstwa będzie zapychała dolny spust, więc nie będą się niczym różnic od wiader.

 

W których pojemnikach będzie zatykało dolny spust

 

 

Link to comment
Share on other sites

33 minuty temu, bielok napisał:

Przekonaj mnie ze moje piwa będą lepsze fermentowane w stożkach. Przecież sam napisałeś że lepiej zainwestować. Pytam co się polepszy, jakie są zdecydowane argumenty za?Pytam o to za, a Ty dajesz mi gówniana spławiającą odpowiedź bez żadnych argumentów.

W którym momencie napisałem że piwo fermentowane w fermentorze stożkowym będzie lepsze niż fermentowane w wiadrze czytaj ze zrozumieniem a nie podawaj jakiś gównianych informacji 

Link to comment
Share on other sites

ma to. pewien sens jednak odbiór gestwy może być utrudniony. Gotowy klarstein ma. z tym problemy i trzeba przerabiać.

fermentator stozkowy ma ta zaletę ze można odebrać gestwe bez kontaktu tlenu i przejść na cichej. A także dodać chmiel.

niektóre pozwalają na fermentacje pod ciśnieniem o znacząco ją skraca jednocześnie podnosząc jakość.

Uważam że to na tą przeróbkę szkoda kasy.
szczególnie że mam takie do pojenia kur

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

50 minut temu, lukaschels napisał:

ma to. pewien sens jednak odbiór gestwy może być utrudniony. Gotowy klarstein ma. z tym problemy i trzeba przerabiać.

fermentator stozkowy ma ta zaletę ze można odebrać gestwe bez kontaktu tlenu i przejść na cichej. A także dodać chmiel.

niektóre pozwalają na fermentacje pod ciśnieniem o znacząco ją skraca jednocześnie podnosząc jakość.

Uważam że to na tą przeróbkę szkoda kasy.
szczególnie że mam takie do pojenia kur

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
 

A ten chmiel to jak chcesz dodać w ciśnieniowym bez kontaktu z tlenem?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.