Skocz do zawartości

Jak zacząć z tymi składnikami?


SzF

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie znalazłem podobnego tematu, może przeoczyłem. Chcę zacząć przygodę z wrażeniem piwa. Nalewki, wina, sery podpuszczkowe już robiłem ? Mam drożdże Lager Niemiecki od Gozdawy, 1 kg słodu Pilzneńskiego, syrop ze słodu jęczmiennego i oryginalny ekstrakt chmielu Saaz z browaru w Pilznie. Chciałbym uważać gorzko słodkiego Pilsa. Jak się do tego zabrać żeby wyszło coś fajnego?? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To temat raczej do piaskownicy piwowarskiej niż do receptur.

Jakie temperatury fermentacji możesz zapewnić? Dolna fermentacja jest trudniejsza na pierwszą warkę, weź to pod uwagę. 

Poczytaj Wiki, a dopytuj, jeśli po przeczytaniu nie będziesz czegoś wiedział - większość informacji potrzebnych do uwarzenia pierwszej warki tam jest.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.