Jump to content
lowek83

Porter chyba Bałtycki proszę o weryfikację.

Recommended Posts

 

Mam zamiar popełnić swoje pierwsze mocne piwko i proszę o weryfikację przepisu.

 

Fermentacja w lodówce ~10°C

 

Ile czasu fermentować portera?

 

Screenshot_20201211_160059_com.google.android_apps_docs.thumb.jpg.508858bc6b3748db9ac7776f8cf54494.jpg

 

 

Edited by lowek83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie wiem, czy to kwestia mojego telefonu, ale ta receptura jest w jakości nie do odczytania.

10 stopni to dobra temperatura dla wielu szczepów lagerowych. Fermentacja potrwa tyle, ile sobie drożdże wymyślą ;)

Pewnie koło 2-4 tygodni plus lagerowanie.

Edited by punix

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nie wiem, czy to kwestia mojego telefonu, ale ta receptura jest w jakości nie do odczytania.
10 stopni to dobra temperatura dla wielu szczepów lagerowych. Fermentacja potrwa tyle, ile sobie drożdże wymyślą 
Pewnie koło 2-4 tygodni plus lagerowanie.
Tapatalk skompresował obraz, już poprawiłem dzięki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.