lowek83 0 Posted December 11, 2020 (edited) Mam zamiar popełnić swoje pierwsze mocne piwko i proszę o weryfikację przepisu. Fermentacja w lodówce ~10°C Ile czasu fermentować portera? Edited December 11, 2020 by lowek83 Quote Share this post Link to post Share on other sites
punix 278 1 Items Posted December 11, 2020 (edited) Nie wiem, czy to kwestia mojego telefonu, ale ta receptura jest w jakości nie do odczytania. 10 stopni to dobra temperatura dla wielu szczepów lagerowych. Fermentacja potrwa tyle, ile sobie drożdże wymyślą Pewnie koło 2-4 tygodni plus lagerowanie. Edited December 11, 2020 by punix Quote Share this post Link to post Share on other sites
lowek83 0 Posted December 11, 2020 Nie wiem, czy to kwestia mojego telefonu, ale ta receptura jest w jakości nie do odczytania. 10 stopni to dobra temperatura dla wielu szczepów lagerowych. Fermentacja potrwa tyle, ile sobie drożdże wymyślą Pewnie koło 2-4 tygodni plus lagerowanie.Tapatalk skompresował obraz, już poprawiłem dzięki. Quote Share this post Link to post Share on other sites