tomek_wn Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 Witam Ostatnio usprawniłem sobie mój skromny domowy browar o kadź zacierno-filtracyjna z płaszczem wodnym i mieszadłem + zbiornik do wysładzania. Sterowanie najtańsze z możliwych (termostat elektroniczny z Allegro) + zawór 3 drożny do płaszcza wodnego. Płaszcz podłączony do wymiennika ciepła, w moim przypadku gar z wodą na piecu opalanym drewnem. Jeżeli kogoś interesują szczegóły, chętnie opisze co i jak. Pozdrawiam Robert87, Kaniutek and Muchor 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muchor Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 Zapewne nie ja jeden będę ciekaw, jak działa taki kociołek z płaszczem wodnym, ale zauważę tylko, że piec kaflowy jest po prostu przepiękny. To się nazywa warzenie w pięknych okolicznościach. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert87 Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 Dawno tak ładnego browaru z duszą nie widziałem:) coś pięknego! Tradycyjne stare piece i nowa technologia - sztosikWysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.