tomek_wn 3 Posted December 8, 2020 Witam Ostatnio usprawniłem sobie mój skromny domowy browar o kadź zacierno-filtracyjna z płaszczem wodnym i mieszadłem + zbiornik do wysładzania. Sterowanie najtańsze z możliwych (termostat elektroniczny z Allegro) + zawór 3 drożny do płaszcza wodnego. Płaszcz podłączony do wymiennika ciepła, w moim przypadku gar z wodą na piecu opalanym drewnem. Jeżeli kogoś interesują szczegóły, chętnie opisze co i jak. Pozdrawiam 3 Robert87, Muchor and Kaniutek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Muchor 54 Posted December 8, 2020 Zapewne nie ja jeden będę ciekaw, jak działa taki kociołek z płaszczem wodnym, ale zauważę tylko, że piec kaflowy jest po prostu przepiękny. To się nazywa warzenie w pięknych okolicznościach. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert87 125 Posted December 8, 2020 Dawno tak ładnego browaru z duszą nie widziałem:) coś pięknego! Tradycyjne stare piece i nowa technologia - sztosikWysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites