rzepetto 0 Posted December 6, 2020 Cześć! Na początek kilka słów o mnie: Nazywam się Mateusz, mam 30 lat i jestem z Wrocławia, pracuję jako programista. Piwem jako "degustator" zająłem się dość dawno, od nielegalnie zakupionej puszki Kenigera Piwem innym niż to co mamy w gamie Kompanii Piwowarskiej zainteresowałem się mniej więcej w 2015 roku. Mój początek z piwem domowej roboty to brewkit zakupiony w 2016 roku na dzień ojca - Finlandia lager. Piwo kompletnie nie wyszło, słodkie i na 99% nie miało w sobie alkoholu(nie miałem jeszcze wtedy żadnego sprzętu do mierzenia a warzyłem na podstawie tutoriali z youtube). Kilka lat później, drugie podejście - Czeski pils, również z brewkita. Tutaj wyszło zdecydowanie lepiej(chociaż nadal nie w stylu), dokupiłem aerometr, poczytałem nieco i połknąłem bakcyla. Sprzęt na którym aktualnie warzę to Coobra Craftbrewer CB3 Pro. Chciałbym nadal się rozwijać i kto wie, może nawet stanąć w szranki na festiwalach. Pozdrawiam Mateusz Quote Share this post Link to post Share on other sites
elroy 732 1 Items Posted December 6, 2020 Cześć Matusz Powodzenia i udanych warek Quote Share this post Link to post Share on other sites
rzepetto 0 Posted December 9, 2020 Dzięki! Mam nadzieję dużo się nauczyć Quote Share this post Link to post Share on other sites