Eselchen Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Cześć, kupiłem nierdzewne złączki ball lock, takie jak na zdjęciu. Problemem jest, że nie mają uszczelki na gwincie. Gdzie można kupić uszczelkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sven Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 A czasem nie jest tam tylko uszczelka na króćcu lub złączce? https://allegro.pl/oferta/szybkozlaczka-corny-keg-pepsi-uszczelka-krocca-6441805901 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Na żadnej złączce nie miałem uszczelki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted December 5, 2020 Author Share Posted December 5, 2020 7 godzin temu, Sven napisał: A czasem nie jest tam tylko uszczelka na króćcu lub złączce? https://allegro.pl/oferta/szybkozlaczka-corny-keg-pepsi-uszczelka-krocca-6441805901 O to chodziło. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 7 godzin temu, Eselchen napisał: Cześć, kupiłem nierdzewne złączki ball lock, takie jak na zdjęciu Gdzie je kupiłeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted December 5, 2020 Author Share Posted December 5, 2020 Teraz, jac007 napisał: Gdzie je kupiłeś. Aliexpress Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rovers Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 W dniu 5.12.2020 o 21:13, Eselchen napisał: Aliexpress OKi a link podeślesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted January 3, 2021 Author Share Posted January 3, 2021 (edited) 49 minut temu, rovers napisał: OKi a link podeślesz https://a.aliexpress.com/_BOyA4o nie dokładnie od tego sprzedawcy ale takie same. Edited January 3, 2021 by Eselchen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapcio Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Jak oceniasz Eselchen czy warto było zamówić te nierdzewne złączki? Są sporo droższe. Zastanawiam się, jakie wybrać takie, czy zwykłe plastikowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted January 7, 2021 Author Share Posted January 7, 2021 W dniu 5.01.2021 o 10:44, Sapcio napisał: Jak oceniasz Eselchen czy warto było zamówić te nierdzewne złączki? Są sporo droższe. Zastanawiam się, jakie wybrać takie, czy zwykłe plastikowe. Ja je kupiłem ponieważ wyszukuje bezpośrednio z kegów 5L (również z Ali) i lepiej wyglądają. Mam też jedną złączkę plastikową z Ali za kilka zł i się zacina (po założeniu nie da się zdjąć). Mam też jedną markową, plastikową z Allegro i jest nieszczelna. Z tymi nierdzewnymi nie mam żadnego problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rust Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Spotkał się ktoś z dwoma uszczelkami na ball locku? Bo ja pierwszy raz, a szybkozłaczki (co prawda chińskie) wchodzą mega ciezko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smola Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Ja mam na wszystkich kegach z Olbrachcic. Dosyć ciężko złączki schodzą z króćców. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 W dniu 4.03.2021 o 18:09, rust napisał: Spotkał się ktoś z dwoma uszczelkami na ball locku? Bo ja pierwszy raz, a szybkozłaczki (co prawda chińskie) wchodzą mega ciezko. Wywal te dwa oringi i załóż jeden nowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts