MistrzSuspensu 92 1 Items Posted November 25, 2020 Kraj pochodzenia: PolskaOdmiana: aromatycznaŚrednia zawartość alfakwasów: 2-4%Krótki opis:Chmiel aromatyczny uprawiany w okolicach Nowego Tomyśla, wskrzeszony dla piwowarów domowych przez Polish Hops. Nie mam pojęcia czy jeszcze ktoś go uprawia i sprzedaje. Historia chmielu: http://notopopiwku.blogspot.com/2013/03/historia-miasta-pachnaca-szyszkami.html Ktoś używał? Myślałem, żeby spróbować go wrzucić do na przykład Grodziskiego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Joosto 59 Posted November 25, 2020 Ja używał. Do grodziskiego to nie powinieneś się zastanawiać czy wrzucać, tylko to zrobić Odebrałem jego aromat jako ziołowy. Aktualnie korzystam z własnej szyszki, ale na wiosnę tego roku sypałem granulat z PH i byłem zadowolony. 1 MistrzSuspensu reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MistrzSuspensu 92 1 Items Posted November 25, 2020 Sypnąłeś go samego czy jeszcze jakiś chmiel poszedł? Tylko na aromat czy jeszcze na goryczkę? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Joosto 59 Posted November 25, 2020 (edited) Sypałem przy warkach 147 i 153, głownie szedł na aromat bo jest zacny, poza nim były inne chmiele. Granulat miał 2,8% alfa kwasów, więc sypanie na goryczkę to jak ktoś lubi spore ilości to też można Teraz chmielę szyszką mix Lubelskiego i Tomyskiego, więc niestety nie doradzę jak wychodzi solo. Edited November 25, 2020 by Joosto Quote Share this post Link to post Share on other sites