sprawek Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Drodzy użytkownicy... Powracam delikatnie do tematu i dysponuje spora ilością starych surowców... normalnie bym to wyrzucił ale nie można marnować żywności. Chciałbym wykonać małe ilości pifffka z ekstraktu slodowego... czy to syropu czy to proszku... i teraz moje pytanie ile potrzebuje kupić takowego na 10 lub 23 litrów piwa? Mam spore doświadczenie w zacieraniu ale ekstraktu używałem czasami jedynie do zrobienia startera... wybaczcie dziadowanie. Proszę o łagodne traktowanie i udzielenie odpowiedzi 😁🤑😎😂 Kaniutek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jancewicz Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 (edited) 3,4kg ekstraktu plynnego daje ok. 11-12blg przy 20l brzeczki (odpowiednio 1,7kg dla 10l). Edited November 22, 2020 by Jancewicz sprawek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muchor Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 3,4kg ekstraktu plynnego daje ok. 11-12blg przy 20l brzeczki (odpowiednio 1,7kg dla 10l).Polecam zajrzeć na stronę kolegi Jancewicza, jest tam mnóstwo przepisów z wykorzystaniem ekstraktów. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smola Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 Zakładając 20 litrów, aby uzyskać 1 BLG należy dodać ok. 0,27 kg płynnego ekstraktu słodowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprawek Posted November 23, 2020 Author Share Posted November 23, 2020 Super dziekujeza pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts