sprawek 92 Posted November 22, 2020 Drodzy użytkownicy... Powracam delikatnie do tematu i dysponuje spora ilością starych surowców... normalnie bym to wyrzucił ale nie można marnować żywności. Chciałbym wykonać małe ilości pifffka z ekstraktu slodowego... czy to syropu czy to proszku... i teraz moje pytanie ile potrzebuje kupić takowego na 10 lub 23 litrów piwa? Mam spore doświadczenie w zacieraniu ale ekstraktu używałem czasami jedynie do zrobienia startera... wybaczcie dziadowanie. Proszę o łagodne traktowanie i udzielenie odpowiedzi 😁🤑😎😂 1 Kaniutek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jancewicz 234 1 Items Posted November 22, 2020 (edited) 3,4kg ekstraktu plynnego daje ok. 11-12blg przy 20l brzeczki (odpowiednio 1,7kg dla 10l). Edited November 22, 2020 by Jancewicz 1 sprawek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Muchor 54 Posted November 22, 2020 3,4kg ekstraktu plynnego daje ok. 11-12blg przy 20l brzeczki (odpowiednio 1,7kg dla 10l).Polecam zajrzeć na stronę kolegi Jancewicza, jest tam mnóstwo przepisów z wykorzystaniem ekstraktów. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
smola 26 Posted November 23, 2020 Zakładając 20 litrów, aby uzyskać 1 BLG należy dodać ok. 0,27 kg płynnego ekstraktu słodowego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sprawek 92 Posted November 23, 2020 Super dziekujeza pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites