Jump to content
sprawek

Pomoc z ekstraktami...

Recommended Posts

Drodzy użytkownicy... Powracam delikatnie do tematu i dysponuje spora ilością starych surowców... normalnie bym to wyrzucił ale nie można marnować żywności.

Chciałbym wykonać małe ilości pifffka z ekstraktu slodowego... czy to syropu czy to proszku... i teraz moje pytanie ile potrzebuje kupić takowego na 10 lub 23 litrów piwa?

Mam spore doświadczenie w zacieraniu ale ekstraktu używałem czasami jedynie do zrobienia startera... wybaczcie dziadowanie.

Proszę o łagodne traktowanie i udzielenie odpowiedzi 😁🤑😎😂

Share this post


Link to post
Share on other sites

3,4kg ekstraktu plynnego daje ok. 11-12blg przy 20l brzeczki (odpowiednio 1,7kg dla 10l).

Edited by Jancewicz

Share this post


Link to post
Share on other sites
3,4kg ekstraktu plynnego daje ok. 11-12blg przy 20l brzeczki (odpowiednio 1,7kg dla 10l).
Polecam zajrzeć na stronę kolegi Jancewicza, jest tam mnóstwo przepisów z wykorzystaniem ekstraktów.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zakładając 20 litrów, aby uzyskać 1 BLG należy dodać ok. 0,27 kg płynnego ekstraktu słodowego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.