sekol Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Witam, Dopiero zaczynam, trzy brew kity, pierwsza AIPA z zacieraniem zabutelkowana tydzien temu, jeszcze nie wiem co wyszło 🙂 Piłem ostatnio Crazy Mike Double IPA, Czarownica New England Double IPA. Na pierwszym informacja na etykiecie o IBU 100. Ok, faktycznie gorzkie piwa ale po przełknięciu gorycz szybko znika. Natomiast jest jakas pula piw, na przyklad Kingpin Simpleasy New England Pale Ale, które po przełknęciu zostawiają przez długi czas gorycz gdzieś tam z tyłu podniebienia. Przynajmniej u mnie 🙂 Czym może być powodowane to trwające uczucie goryczy? Rodzaj chmielu, jego ilosc lub specyficzne chmielenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazwa użytkownika Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 53 minuty temu, sekol napisał: 🙂 Czym może być powodowane to trwające uczucie goryczy? Rodzaj chmielu, jego ilosc lub specyficzne chmielenie? Tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Obstawiam haslo: Hop burn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekol Posted November 21, 2020 Author Share Posted November 21, 2020 43 minutes ago, zasada said: Obstawiam haslo: Hop burn. Tak, to by bylo to, dzieki 🙂 Z tego co wyszukalem wynika, że to jest defekt. Tymczasem mi nawet pasuje i myślałem, że to zamierzony efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.