Jump to content

Cukier kandyzowany czy nie?


Nazwa użytkownika
 Share

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Podłączam się do pytania. 600g w aldiku 6,99zł, nie wiem czy regularna cena czy wyprzedaż, bo to był gazetkowy artykuł pewnie. Akurat planowałem belgi i z ostatnim zamówieniem przyszedł po 12zł za 0,5kg 

IMG_20201209_203231.jpg

IMG_20201209_203303.jpg

IMG_20201209_203323.jpg

Edited by darinho
Link to comment
Share on other sites

Według mnie to zwykły biały cukier tylko w dużych kryształach ten ze zdjęcia, da taki sam efekt jak zwykły cukier. Żeby wniósł inne smaki potrzeba reakcji maillarda. Robiłem kiedyś do dubbla takim sposobem i efekt był fajny: https://www.homebrewtalk.com/threads/20-lb-of-sugar-and-a-jar-of-yeast-nutrient.114837/

Jest też na forum opisany sposób Daniela z użyciem zasady.

Brązowy kandyz już pewnie warto wypróbować, chociaż ja wolę zrobić w domu

 

Link to comment
Share on other sites

Też bym obstawiał że to nie to samo. Próbowałem obu, smakują bardzo podobnie. Ten kandyz jakiś taki ,, matowy'' w smaku i jakby mniej słodki. I kruszy się inaczej, kandyzowany jest twardszy chyba a ten z marketu jak się kruszy to na mniejsze bardziej sypkie części. Ale to cukier i to cukier różnice drobne. 

IMG_20201210_111514.jpg

IMG_20201210_111454.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
5 godzin temu, zasada napisał:

@darinhoa używałeś ich do piwa porównawczo czy tylko na poziomie produktu? Jestem przed dylematem ten kandyz Diamanta czy cukier biały.

Nie używałem w piwie. A nawet gdybym używał to pewnie ciężko by mi było porównać piwo z różnymi cukrami, bo to zawsze inne zmienne są jeszcze w różnych warkach.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.