Jump to content
Sign in to follow this  
Pierre Celis

[Kraftmagia]Otwierasz lodówkę, a tam…

Recommended Posts

browar Fortuna.

Złoto na EBS jest dobre na rozgrzewkę

Wczoraj pisaliśmy o nagrodach na European Beer Star, gdzie Fortuna zgarnęła złoto w kategorii Wood and Barrel Aged Sour.

Zupełnie zasłużone, bo Fortunatus to naprawdę doskonałe i złożone piwo. Bogaty smak złożony ze smaków pochodzących od słodu, niezwykłych nut wnoszonych przez dzikie drożdże, a na końcu – jeszcze beczka dębowa. Fani piw kwaśnych mają powody do radości.

Ale dla Fortuny to za mało

Dziś światło dzienne ujrzał kolejny film z Fortuną w roli głównej. Do Miłosławia wybrał się bowiem nie kto inny, jak sam Guru polskiej sceny kulinarnej – Robert Makłowicz. Od czasu uniezależnienia się od stacji telewizyjnych realizuje on swoje programy na kanale YouTube. I trzeba przyznać, że niezależność wyszła mu tylko na dobre. Pan Robert bryluje, świeci, błyszczy i sypie bon motami jak z rękawa.

Robert Makłowicz piwo Komes FortunaRobert postanowił zabrać nieco piwa do domu

To, że Robert Makłowicz jest fanem piwa oraz przysmaków regionalnych, wiadomo nie od dziś. Nic dziwnego, że dostrzegł potencjał browaru Fortuna położonego w Miłosławiu. A zwłaszcza arcysmacznego Komesa portera. Co tam się wydarzyło? Zobaczcie sami:

The post Otwierasz lodówkę, a tam… appeared first on Kraftmagia.

Przeczytaj cały wpis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.