godal07 1 Posted November 9, 2020 Cześć, Planuję uwarzyć pierwsze AAA, jednak moje doświadczenie to raptem 8 warek, w związku z czym chciałbym, aby receptura nie była zbyt skomplikowana. Po przejrzeniu paru tematów udało mi się ulepić coś takiego: Zasyp na 12l piwa: pale ale - 2,5kg monachijski jasny - 0,5kg karmelowy 300 - 0,35kg pszeniczny - 0,2kg Zacieranie 60 min w 68°C. Zarówno na goryczkę, jak i aromat planuję dać simcoe, którego jakoś jeszcze nie miałem okazji osobiście wypróbować. Plan to: 10g na 60min, 15g na 15min i 25g na wyłączenie palnika. Wg brewness ekstrakt to 14°Blg, goryczka 35 IBU. Myślicie, że ma to jakąś rację bytu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wuuu 152 1 Items Posted November 11, 2020 Wygląda dobrze. Simco da Ci fajny żywiczny aromat. Warz śmiało!Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 godal07 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
godal07 1 Posted November 11, 2020 2 godziny temu, Wuuu napisał: Wygląda dobrze. Simco da Ci fajny żywiczny aromat. Warz śmiało! Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Super, dzięki wielkie Quote Share this post Link to post Share on other sites