Bartol 1 Posted November 8, 2020 Cześć! Mam gęstwę w słoiczku dosyć małym po US-05 przechowywaną stale od tamtego czasu w lodówce, wszystkie drożdże na dnie, płyn nad nimi klarowny. Chciałem uwarzyć Christmas Ale na niej w nadchodzącym tygodniu, pytanie tylko - czy od sierpnia ona przypadkiem już totalnie nie zdechła? Wiem, że prawdopodobnie nie mam na co liczyć, ale już chwytam się wszystkiego, żeby móc zrobić mocniejsze piwo na zime. Osadu drożdżowego będzie po odlaniu płynu jakoś na oko 100g, może ciut więcej. Jest szansa to rozbudzić? Za wszystkie odpowiedzi dziękuję! Quote Share this post Link to post Share on other sites
josephson 27 Posted November 8, 2020 Szkoda sobie głowę zawracać, kanał niestety. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Bartol reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bartol 1 Posted November 8, 2020 5 minut temu, josephson napisał: Szkoda sobie głowę zawracać, kanał niestety. No nic, tak myślałem. Dzięki! Quote Share this post Link to post Share on other sites
BROWAR KWARTA 22 Posted November 8, 2020 wylej 1 Bartol reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jancewicz 234 1 Items Posted November 8, 2020 Ja bym nie ryzykował szczególnie, że us-05 są tanie. 1 Bartol reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites