Skocz do zawartości

Ruszanie fermentorem podczas fermentacji


Szagi

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, marceel napisał:

Hej @Szagi, mam podobną sytuację do Twojej - możesz zdradzić jak potoczyły się dalsze losy tej fermentacji i jaki jest jej efekt?

 

Dzięki!

Z tego co pamiętam to piwo postało jeszcze kilka dni "na cichej" w tym samym wiadrze ale w temperaturze niższej (ok 14) a potem rozlew do butelek.

 

Piwo wyszło całkiem dobre - zostało mi kilka butelek tylko ;)

 

Co prawda nadal nie udało mi się uzyskać fajnego aromatu z chmielu ale sam proces fermentacji wyszedł dobrze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

53 minuty temu, PanJaqb napisał:

Jakiego czujnika temperatury używasz?? Pisałeś o nim kilka postów wcześniej czujnik wifi przyklejony do ścianki

 

Używam blebox tempsensor za około 100 zł z allegro.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W dniu 25.12.2020 o 11:36, Szagi napisał:

Z tego co pamiętam to piwo postało jeszcze kilka dni "na cichej" w tym samym wiadrze ale w temperaturze niższej (ok 14) a potem rozlew do butelek.

 

Piwo wyszło całkiem dobre - zostało mi kilka butelek tylko ;)

 

Co prawda nadal nie udało mi się uzyskać fajnego aromatu z chmielu ale sam proces fermentacji wyszedł dobrze.

Dzięki! Zrobiłem podobnie, czyli jeszcze chwilę poczekałem, a dzisiaj zrobiłem rozlew. Jeszcze tylko 2 tygodnie... ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.