Skocz do zawartości

Fermentacja w 19 stopniach


Szymon Zok

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Szymon Zok napisał:

Witam Wszystkich!

 

Mam pytanie gdyż od poniedziałku mam piwko fermentujące w piwnicy,natomiast martwię się że temperatura brzeczki to 19-20 stopni.Musze koniecznie przynieść je do domu?

Jakie drożdże? Jakie blg? 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, Szymon Zok napisał:

myślę że piwko będzie gotowe koło środy bo już mało bulga na rurce.w poniedziałek sprawdzę blg

 

10 dni dla 14 - 16 blg to zdecydowanie za mało. Nie sugeruj się bulkaniem rurki ;) Ja na twoim miejscu poczekałbym z tym sprawdzaniem blg co najniej do przyszłego weekendu. Ja taki balling zawsze zostawiam w spokoju na 3 tygodnie :) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.