Szymon Zok 0 Posted October 30, 2020 Witam Wszystkich! Mam pytanie gdyż od poniedziałku mam piwko fermentujące w piwnicy,natomiast martwię się że temperatura brzeczki to 19-20 stopni.Musze koniecznie przynieść je do domu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
anatom 149 Posted October 30, 2020 Zależy jakie drożdże. Dla jednych to za gorąco, dla innych za zimno a dla pozostałych w sam raz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawron 267 Posted October 30, 2020 8 minut temu, Szymon Zok napisał: Witam Wszystkich! Mam pytanie gdyż od poniedziałku mam piwko fermentujące w piwnicy,natomiast martwię się że temperatura brzeczki to 19-20 stopni.Musze koniecznie przynieść je do domu? Jakie drożdże? Jakie blg? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szymon Zok 0 Posted October 30, 2020 Drożdże z zestawu mexican cerveza z puchy a przed fermentacja miałem blg 14-16 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piwosz86 40 Posted October 30, 2020 1 godzinę temu, Szymon Zok napisał: temperatura brzeczki to 19-20 stopni Wg mnie to dobra temperatura. Jest w miarę stabilna? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szymon Zok 0 Posted October 30, 2020 Tak jest stabilna, myślę że piwko będzie gotowe koło środy bo już mało bulga na rurce.w poniedziałek sprawdzę blg Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piwosz86 40 Posted October 30, 2020 1 godzinę temu, Szymon Zok napisał: myślę że piwko będzie gotowe koło środy bo już mało bulga na rurce.w poniedziałek sprawdzę blg 10 dni dla 14 - 16 blg to zdecydowanie za mało. Nie sugeruj się bulkaniem rurki Ja na twoim miejscu poczekałbym z tym sprawdzaniem blg co najniej do przyszłego weekendu. Ja taki balling zawsze zostawiam w spokoju na 3 tygodnie Quote Share this post Link to post Share on other sites