Jump to content
Szymon Zok

Fermentacja w 19 stopniach

Recommended Posts

Witam Wszystkich!

 

Mam pytanie gdyż od poniedziałku mam piwko fermentujące w piwnicy,natomiast martwię się że temperatura brzeczki to 19-20 stopni.Musze koniecznie przynieść je do domu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, Szymon Zok napisał:

Witam Wszystkich!

 

Mam pytanie gdyż od poniedziałku mam piwko fermentujące w piwnicy,natomiast martwię się że temperatura brzeczki to 19-20 stopni.Musze koniecznie przynieść je do domu?

Jakie drożdże? Jakie blg? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Szymon Zok napisał:

temperatura brzeczki to 19-20 stopni

 

Wg mnie to dobra temperatura. Jest w miarę stabilna?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Szymon Zok napisał:

myślę że piwko będzie gotowe koło środy bo już mało bulga na rurce.w poniedziałek sprawdzę blg

 

10 dni dla 14 - 16 blg to zdecydowanie za mało. Nie sugeruj się bulkaniem rurki ;) Ja na twoim miejscu poczekałbym z tym sprawdzaniem blg co najniej do przyszłego weekendu. Ja taki balling zawsze zostawiam w spokoju na 3 tygodnie :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.