Pi0tR 13 Posted October 27, 2020 Cześć, co prawda nie skończyłem jeszcze budować jeszcze 1 wersji mojej instalacji, ale naszła mnie pewna mysl, a co gdyby spróbować zbudować h.e.r.m.s-a z czegoś takiego https://www.olx.pl/oferta/fermentator-stal-nierdzewna-pojemnik-pokrywa-500l-CID628-IDBfzwO.html ktoś może podejmował podobne próby ? cos podobnego znalazłem tutaj Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hobbysta 36 1 Items Posted October 27, 2020 Planujesz wybicie 5hl? Jesli tak to moze odrazu poszukaj instalacji z jakiegos mini browaru z CzechWysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pi0tR 13 Posted October 27, 2020 Planujesz wybicie 5hl? Jesli tak to moze odrazu poszukaj instalacji z jakiegos mini browaru z CzechWysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaPoki co "glosno mysle" Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hobbysta 36 1 Items Posted October 27, 2020 Moim zdaniem jak juz w takie wybicie idziesz to nie ma sensu sie bawic w pol srodki tylko kupic używkę jakąś.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bartpianista 33 1 Items Posted October 30, 2020 HERMS z tego co czytałem traci na opłacalności i wydajności przy wybiciu 200l w górę. Przy 5 hekto można zaadaptować chłodziarki do mleka itp. Jako inspirację podrzucam link do filmu z wizyty Tomka Kopyry w jednym z polskich mikrobrowarów. DIY w pełnej krasie i wielki szacun za pomysłowość i "walkę" z polskimi urzędami. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pi0tR 13 Posted October 31, 2020 HERMS z tego co czytałem traci na opłacalności i wydajności przy wybiciu 200l w górę. Przy 5 hekto można zaadaptować chłodziarki do mleka itp. Jako inspirację podrzucam link do filmu z wizyty Tomka Kopyry w jednym z polskich mikrobrowarów. DIY w pełnej krasie i wielki szacun za pomysłowość i "walkę" z polskimi urzędami. Temat mi jak najbardziej znany, dzieki za zainterwsowanie tematem, oto mi wlasnie chodzi o takie luzne dywagacaje na ten moment, moze jeszcze ktos sie wypowie Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 729 1 Items Posted October 31, 2020 (edited) Pierwszy Polski kraft Browar Edi, sprzęt tez pomleczarski. Co do walki z urzędami to sie nie znam ale wypowiem. Wiele zależy od urzędu, jeden pozwoli fermentować w plastikowym wiadrze a inny bedzie wymagał stali i do tego legalizowanego przymiaru na każdym zbiorniku/kadzi ps nie mogę poszukać na dysku swoich zdjęć z Ediego to wstawiam znalezione w necie Edited October 31, 2020 by anteks Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawron 267 Posted October 31, 2020 4 godziny temu, anteks napisał: Pierwszy Polski kraft Browar Edi, sprzęt tez pomleczarski. Strój także pomleczarski. 😂 Quote Share this post Link to post Share on other sites