Szymon Zok Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Panowie pytanko jakie najlepiej użyć drożdże do tego meksykańskiego piwa bo oryginalne z Coopera nie ruszyły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 (edited) A jakie masz temperatury? Bo oryginalnie to pewnie lagerowe powinny być, czyli 8-12°C piwa i takie marki jak w34/70 od Fermentisa, Diamond od Lallamanda, M84 od Mangrove Jack. Ewentualnie wyższe temperatury i szczepy california lager, czyli chyba tylko jedne suchary: Mangrove Jack M54. Powodzenia! Edited October 26, 2020 by zasada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Zok Posted October 27, 2020 Author Share Posted October 27, 2020 Temperatura brzeczki między 24-26 stopni.temat już połapałem.wielkie dzięki za rady 😊 majlosz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted October 27, 2020 Share Posted October 27, 2020 Godzinę temu, Szymon Zok napisał: Temperatura brzeczki między 24-26 stopni. To zostają kwejki, na 95% innymi nie uda Ci się sensownie przefermentować. Suche: Mangrove Jack's Kveik M12 albo Lallemand Voss Kveik bo płynnych jak podejrzewam nie będziesz męczył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.