Szymon Zok 0 Posted October 26, 2020 Panowie pytanko jakie najlepiej użyć drożdże do tego meksykańskiego piwa bo oryginalne z Coopera nie ruszyły. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 532 2 Items Posted October 26, 2020 (edited) A jakie masz temperatury? Bo oryginalnie to pewnie lagerowe powinny być, czyli 8-12°C piwa i takie marki jak w34/70 od Fermentisa, Diamond od Lallamanda, M84 od Mangrove Jack. Ewentualnie wyższe temperatury i szczepy california lager, czyli chyba tylko jedne suchary: Mangrove Jack M54. Powodzenia! Edited October 26, 2020 by zasada Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szymon Zok 0 Posted October 27, 2020 Temperatura brzeczki między 24-26 stopni.temat już połapałem.wielkie dzięki za rady 😊 1 majlosz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 532 2 Items Posted October 27, 2020 Godzinę temu, Szymon Zok napisał: Temperatura brzeczki między 24-26 stopni. To zostają kwejki, na 95% innymi nie uda Ci się sensownie przefermentować. Suche: Mangrove Jack's Kveik M12 albo Lallemand Voss Kveik bo płynnych jak podejrzewam nie będziesz męczył. Quote Share this post Link to post Share on other sites