Skocz do zawartości

Krotoszyński Browar Domowy


Rekomendowane odpowiedzi

Z racji wykonywania warki nr 10 postanowiłem rozpocząć zapiski :okey:

 

#10

ALT

 

Wszystko zrobione z zestawu HB ale z małymi zmianami.

 

Słód pilzneński 1.5kg

Słód monachijski 3kg

Słód karmelowy ciemny Strzegom 0.05 kg (troszkę mniej dla jaśniejszej barwy)

 

Przerwy

65°C - 60 min

72°C - 20 min negatywna próba jodowa

75°C - filtracja

 

Filtracja sprawnie i szybko.

Uzyskałem 24 l filtratu 12°Blg

 

Gotowanie 60 min w 5 min 25 g Magnum.

Schłodzone do 26 °C zadane drożdże Safbrew S-33.

 

Pięknie fermentuje z rytmicznym bulgotanie w rurce :smilies: Fermentacja w 19-20 °C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.